Општи податоци
Трајна заштита
Туризам
Рекреација
Вредности
регистрација
Вашето корисничко име и лозинка за најава на ЛОГИН еmail листата
корисничко
име
лозинка


ВЕСТИ


риболовни дозволи
21-04-2016
 

Риболовен ревир “АКУМУЛАЦИЈА КОЗЈАК” го опфаќа: Водната површина од вливот на реките, Беличка и Треска во “Акумулацијата Козјак”, се до ѕидот на истата од лева и десна страна се до Браната, без деловите заливите кои припаѓаат на ЈПУЗПП “Јасен”. На компанијата и е дадена концесија за риболов и за други употреби на езерото Козјак со Одлука на Влада 19-4617/1 од 26 декември, 2005 (Сл. Весник бр. 117/05). 
Период на забрана во Риболовна вода (Ревир, зона)- Акумулација Козјак. 

Мрена   15.05-15.06. 2016
Бојник 01.05-31.05. 2016
Пастрмка 01.01-31.01. 2016
Клен   01.05-31.05. 2016
Крап       15.05-15.06. 2016
Попадика   15.05-15.06. 2016

Пунктови за продавање на риболовни дозволи: 
1. Дирекција ”ЈАСЕН”, ул. “11 Октомври” 23а
2. Кула “ЈАСЕН” на влезот 
3. Коломот “ЈАСЕН” кај рампата во чуварска куќа
4. На улив на Беличка река и реката Треска во езеро Козјак
Цени: 
Еднодневна 
дозвола 250 денари.
Седмодневна дозвола 600 денари. 
Петнаесетдневна дозвола 800 денари.
Годишна дозвола 4.000 денари. 
Најмала големина на риби под која не смее да се ловат:

Македонска пастрмка

40 цм

Крап

40 цм

Вардарски клен

30 цм

Вардарски скорбут

25 цм

Мрена бела

35 цм

Јагула

60 цм

Сом

70 цм

Попадика

20 цм

Црвеноперка

20 цм

Плашица

12 цм

Дозволени риболовни средства:
1. Блинкер на влечење со ограничување на 12 ловни дена во годината.
2. Две риболовни  трски со по три  јадица на трска.
3. Три риболовни трски со по една јадица на трска.

Дозволен дневен улов:

Македонска пастрмка

До три примероци

Крап

До два примерока

Вардарски клен

До 5 кг

Вардарски скорбут

До 5 кг

Мрена бела

До 3 кг

Јагула

До еден примерок

Сом

До еден примерок

Попадика

До 3 кг

Црвеноперка

До 3 кг

Плашица

До 5 кг

Доколку риболовецот има уловено разни видови риба, вкупната количина на улов за еден ден не смее да надминува 4 кг и секако не смее да бидат надминати ограничувањата по број и вид на риба.
Постапка во случај на загадување на води, околина или помор на риби: Со оглед дека рекреативните риболовци се први и непосредно на терен, при евентуални промени како што се помор, невообичаено однесување на риби, загадување на водата со промена на нејзиниот квалитет и слично, веднаш се должни да алармираат на следните телефони и институции.

ЈПУЗПП “ЈАСЕН” 02/3115016
Рибочуварска служба 075 389096
Државен инспекторат за земјоделство 080011000

назад
вести
Информација за движење на патниот правец низ ЈАСЕН од 01 Октомври 2016
 
риболовни дозволи
 
Информации за движење на патниот правец низ ЈАСЕН од 01 април 2016
 
Македонски Куп во далечинско пливање 2014 Конечен пласман
 
На 26 август Холивудска продуцентска компанија, Infinity pictures and HMB (Hollywood Media Bridge) ќе снима краток промотивен филм за ЈАСЕН
 
Прва кланица за дивеч
 
Автокамп
 
„Часот на планетата Земја“ ЈАСЕН
 
Дневни дозволи за акумулацијата „Козјак“за рекреативни риболовци од Охрид и Струга
 
Лице за комуникација со граѓани со одреден вид и степен на попреченост
 
Меморандум за соработка помеѓу ловните федерации од регионот
 
Јасен 25.10.2005
 
Тимот на ЈАСЕН гостин на 115 години лов и риболов во Бугарија
 
ЈП ЈАСЕН е дел од мрежата на заштитени подрачја "Паркови Динариди".
 
Јасен можете да го посетите само организирано, бидејќи неговата огромна површина не Ви дава можност да безбедно се движите без придружник.
 
ПОРАКА ОД СКОПЈЕ
 
МВР ги откри лицата кои минатиот викенд недозволено ловеле во внатрешноста на Јасен
 
The Republic of Macedonia became State Member of the CIC
 
Macedonia’s unusual nature getaway
 
Welcome to the Western Balkans—Land of Discovery. Turbulent histories, fascinating cultures and spectacular, unspoiled landscapes merge together in one of the most exciting and diverse regions in Europe.
 
March 20, 2011
 
Петок, 11 јануари во ЈАСЕН, ловечка куќа - КАТЛАНОВО, ќе се одржи прослава и доделување на Благодарници за директните учесници при гаснењето на пожарите во ЈАСЕН, 2012 год.
 
4 октомври - Светски ден за заштита на животните
 
ЈАСЕН на NATIONAL GEOGRAPHIC
 
На 15ти февруари 2012 година, Македонското еколошко друштво и ЈПУЗПП Јасен, официјално го потпишаа зедничкиот Меморандум за соработка. Целта на оваа иницијатива, беше продлабочување на меѓусебната соработка и спроведување идни заеднички активности кои се
 
ЈПУЗПП ЈАСЕН, не може ниту да дозволи, нуту да Ви забрани користење патен правец - K 1 - P - 104 врска со P – 104, правецот кој ги поврзува градот Скопје со Македонски Брод, бидејќи е ненадлежен
 
Споменик крај локалниот пат, посветен на шпански војник од редовите на КФОР кој на тоа место го загуби животот во сообраќајна несреќа на 30 април 2002. По тој повод вработените во ЈАСЕН секоја година на овој ден се собираат да му одадат почит.
 
Светот дознава за Јасен
 
Репортаза за ЈАСЕН на BBC Travel
 
ЈАСЕН и оваа година е покровител на Илинденскиот кајак-слалом (ИКАС), кој викендов на патеката на реката Треска, на Матка, ќе се одржи по 44. пат, ќе настапат 80 кајакари од седум земји, Словенија, Русија, Хрватска, Србија, БиХ, Казахстан и Македонија.
 
Доајенот и ненадминатиот мајстор на фотографијата во Македонија, Благој Дрнков почина вчера на 98 годишна возраст во родниот град Скопје. Многу негови фотографии од ЈАСЕН ги красат нашите канцеларии.
 
Весна Змијанац, СОКОЛЕ, спот снимен и во делот на РУДИНЕ, ЈАСЕН
 
Новогодишна фотосесија на ВЕСТ со Маја Сашек на Рудине
 
Фотографии од експедицијата СЛОВАЧКА ЈАМА ЈАСЕН август 2011
 
The Republic of Macedonia became State Member of the CIC
 
Резерватот Јасен е предложен за регионален центар за Централна и Југоисточна Европа за заштита на див свет.