Општи податоци
Трајна заштита
Туризам
Рекреација
Вредности
регистрација
Вашето корисничко име и лозинка за најава на ЛОГИН еmail листата
корисничко
име
лозинка
    Ловен туризам   

            Туризам    

     
         Објекти  
 
  

вести
ИЗЛОЖБА НА ЦРТЕЖИ НА СЕМОТ ЗА ТУРИЗАМ од 10-12 април 2014
 
Автокамп
 
Пунктови за продавање на риболовни дозволи
 
Информации за движење на патниот правец низ ЈАСЕН од 1 април 2014 година
 
„Часот на планетата Земја“ ЈАСЕН
 
Дневни дозволи за акумулацијата „Козјак“за рекреативни риболовци од Охрид и Струга
 
Лице за комуникација со граѓани со одреден вид и степен на попреченост
 
Информација за постигањата во ловството на ЈПУЗПП ЈАСЕН
 
Меморандум за соработка помеѓу ловните федерации од регионот
 
Јасен 25.10.2005
 
‘‘Македонски куп во далечинско пливање – КОЗЈАК МАРАТОН‘‘ 2013
 
Тимот на ЈАСЕН гостин на 115 години лов и риболов во Бугарија
 
ЈП ЈАСЕН е дел од мрежата на заштитени подрачја "Паркови Динариди".
 
Јасен можете да го посетите само организирано, бидејќи неговата огромна површина не Ви дава можност да безбедно се движите без придружник.
 
ПОРАКА ОД СКОПЈЕ
 
Одржлив ловен туризам,сабота 02 март 2013 од 9-14 часот
 
14 -ти Форум за заштита на балканскиот рис и одржливо ловство со ловен туризам
 
Досега рисот е препознаен на неколку официјални теми од македонскиот јавен живот. Поштенската марка од 1994 година, петденарката од 1993 (која се' уште е во употреба), а сега и националниот дрес на македонската фудбалска репрезентација
 
Водичот и ексклузивните фотографии од специјалната фото-сесија на Вест со манекенката Мартина Димитрова, снимена на Јасен, на надморска висина од речиси 1600 метри, е објавен во печатеното
 
Во новиот календар на ПФМ за претстојната сезона има две нови трки на отворени води по 10 километри, што е олимписка дисциплина, во кој едната е на вештачката акумулација Kозјак во август 2013.
 
МВР ги откри лицата кои минатиот викенд недозволено ловеле во внатрешноста на Јасен
 
The Republic of Macedonia became State Member of the CIC
 
Macedonia’s unusual nature getaway
 
Welcome to the Western Balkans—Land of Discovery. Turbulent histories, fascinating cultures and spectacular, unspoiled landscapes merge together in one of the most exciting and diverse regions in Europe.
 
March 20, 2011
 
Петок, 11 јануари во ЈАСЕН, ловечка куќа - КАТЛАНОВО, ќе се одржи прослава и доделување на Благодарници за директните учесници при гаснењето на пожарите во ЈАСЕН, 2012 год.
 
4 октомври - Светски ден за заштита на животните
 
26 СЕПТЕМВРИ: ДЕН НА ЧИСТИ ПЛАНИНИ
 
ЈАСЕН на NATIONAL GEOGRAPHIC
 
На 15ти февруари 2012 година, Македонското еколошко друштво и ЈПУЗПП Јасен, официјално го потпишаа зедничкиот Меморандум за соработка. Целта на оваа иницијатива, беше продлабочување на меѓусебната соработка и спроведување идни заеднички активности кои се
 
ЈПУЗПП ЈАСЕН, не може ниту да дозволи, нуту да Ви забрани користење патен правец - K 1 - P - 104 врска со P – 104, правецот кој ги поврзува градот Скопје со Македонски Брод, бидејќи е ненадлежен
 
Споменик крај локалниот пат, посветен на шпански војник од редовите на КФОР кој на тоа место го загуби животот во сообраќајна несреќа на 30 април 2002. По тој повод вработените во ЈАСЕН секоја година на овој ден се собираат да му одадат почит.
 
Светот дознава за Јасен
 
Репортаза за ЈАСЕН на BBC Travel
 
ЈАСЕН и оваа година е покровител на Илинденскиот кајак-слалом (ИКАС), кој викендов на патеката на реката Треска, на Матка, ќе се одржи по 44. пат, ќе настапат 80 кајакари од седум земји, Словенија, Русија, Хрватска, Србија, БиХ, Казахстан и Македонија.
 
Доајенот и ненадминатиот мајстор на фотографијата во Македонија, Благој Дрнков почина вчера на 98 годишна возраст во родниот град Скопје. Многу негови фотографии од ЈАСЕН ги красат нашите канцеларии.
 
Весна Змијанац, СОКОЛЕ, спот снимен и во делот на РУДИНЕ, ЈАСЕН
 
Новогодишна фотосесија на ВЕСТ со Маја Сашек на Рудине
 
Фотографии од експедицијата СЛОВАЧКА ЈАМА ЈАСЕН август 2011
 
The Republic of Macedonia became State Member of the CIC
 
Резерватот Јасен е предложен за регионален центар за Централна и Југоисточна Европа за заштита на див свет.
 
Курс за спасување во пештери од 25.09 – 03.10.2010 година на подрачјето на ЈП Јасен на Кула - Дарко Јовановски од спелеолошкиот клуб "Златоврв" Прилеп дојде да посматра и доби сертификат за успешно завршена обука а Јасен го спонзорираше неговиот престој